BRE

BRE Global Limited BRE's certificeringsprogram Environmental Profiles er baseret på et universelt målesystem til byggematerialer, som gør det muligt for producenterne at få en uafhængig vurdering af deres produkters egenskaber.

Programmet hjælper også kunder, designere og specifikationsansvarlige med at identificere de produkter, som bedst opfylder kravene til bæredygtighed.

Miljøprofilen ENP 337 fra BRE Global

INVISTA, som producerer Antron®-tæppefibrene, er den første og eneste producent af tæppefibre, som har opnået certificering efter miljøprofilen ENP 337 fra BRE Global Limited (tidligere BRE Certification Limited), hvilket skete i 2005. Siden da er certificeringen blevet fornyet ved årlige verificeringer, og virksomheden blev recertificeret af BRE i 2009.  BRE vurderede, at miljøpåvirkningen (via økopoint) fra produktionen af Antron®-tæppefibre var 15 procent lavere end for standardfiberprodukter fremstillet af Nylon 6,6.

Miljømæssigt foretrukne produkter

Antron®-tæppefibre produceret i Nordamerika var de første fibre, der blev certificeret af en tredjepart som miljømæssigt foretrukne produkter (EPP – Environmentally Preferable Products), hvilket skete i 2002, og de er de eneste tæppefibre, som har opnået recertificering (2004, 2006, 2008). Produktkategorien EPP blev oprindeligt defineret af den amerikanske regering i en bekendtgørelse ved navn Executive Order 13101 og omfatter produkter, som har en mindre eller reduceret indvirkning på den menneskelige sundhed og miljøet end sammenlignelige produkter.

BRE